«سوزنهای کلئوپاترا» ستونهای است که از سنگ گرانیت سرخ، به ارتفاع بیش از 21 متر و وزنی حدود 180 تن ساخته شدهاند و بر روی وجوه آن متنی به خط هیروگلیف مصری کنده شده است.
یکی از اموری که امروزه ساکنین کلان شهرها با آن مواجه هستند، بحث طرح ترافیک و محدوده ی آن است؛ اما جالب است اگر بدانید که نخستین طرح ترافیک در تاریخ ایران در دوره قاجار و حکومت ناصرالدین شاه اجرایی شده است!
حسن وثوقالدوله، رئیسالوزرای ایران در دوره قاجار و عاقد قرارداد ۱۹۱۹ با بریتانیا، هنگام بازگشت از اروپا در کنار برادرش احمد قوامالسلطنه که او نیز در دورههای قاجار و پهلوی چند بار نخستوزیر شد.
امیرکبیر برای اینکه از روابط درباریان و روحانیون با بیگانگان مقیم کشور اطلاع پیدا کند و بتواند مأمورین وظیفهشناس و وطنپرست را از خائنان تشخیص دهد، اداره مخصوصی در تهران تأسیس کرد که کارکنان این اداره به صورت کاملا مخفیانه بر تمام امور نظارت میکردند از نفوذ بسیاری در سراسر کشور برخوردار شده بودند.
وی بهخاطر خونریزی و کشتار مردم در جریان انقلاب، بهقدری بدنام بود که فردی نظیر بختیار نیز از همکاری با وی ابا داشت و آن را لطمهای به وجههی ملی خود میدانست، اما برای دستیابی به هدف مشترک، ناگزیر از همکاری با وی شد.
اگر بخواهیم به اولین کیبورد اشاره کنیم باید از ماشین تحریری که کریستوفر لتم شولز آن را برای بار اول سال 1886 اختراع کرد یاد کنیم. پس از 9 سال از اختراع این ماشین تحریر، شرکت رمینگتون به تولید انبوده آن پرداخت.
در ساعات اولیه روز 25 اوت 1941، انگلیس و روس از غرب و شمال به ایران هجوم آوردند. مهاجمین از فروپاشی ارتش ایران و سقوط رژیم پوشالی رضا شاه اصلاً متعجب نشدند.
زمانی که زیر شکنجهی ساواک قرار داشت، از وی سؤال شد که «نظر شما نسبت به آیتالله خمینی چیست؟» جواب داد: «من فکر میکنم تنها کسی که میتواند ایران را نجات دهد آیتالله خمینی است.»
در منابع تاریخ و سفرنامهها آمده است تاجرانی از ایران که به شیرازی معروف بودند بار سفر میبستند و از بندر سیراف در خلیجفارس با کشتی تا سواحل شرق و جنوب آفریقا میرفتند.
در تابستان سال 1293 ه. ش مطابق با عید قربان 1335 ه. ق، شهر «دهخوارقان» تبریز (آذرشهر کنونی- دیار تاریخی سر سبز در ساحل زیبا و با صفای دریاچه ارومیه با مهربان مردمان صمیمی که جملگی عاشق اهلبیت عصمت و طهارت علیه السلام هستند- نوزادی در خانه محقر حاج عباس در آذرشهر دیده به جهان گشود که او را بواسطه ارادت قلبی خانواده به حضرت امام حسین علیه السلام ، ...
کلیسای جامع اوراکامی (Urakami)، مشهورترین بنای ناکازاکی که قربانی بمباران اتمی شد. این بنا در سال ۱۸۹۲م ساخته و در سال ۱۹۱۴م تکمیل شد. کاتولیکها که برای ساخت این بنا زحمت بسیار کشیده بودند، آن را به عنوان یک اثر تاریخی و نماد آزادی ایمان خود پس از دو قرن آزار و اذیت مذهبی میدیدند. برخی از کاتولیکها، تخریب این کلیسا را حملهای جدید به این اعتقاد ...